Van написа:И аз това питам!!! пък и не е морално да "вадиш"! И все пак - ако имаш нисък морал, пиши ми ЛС:)
А морално ли е да "потапяш" като не е морално да "вадиш"? Всички тези неща - съдове, оръжия, ценности, кораби и останки от тях - не им е мястото там

Да не забравяме че самата поява на водолазното дело е свързана с "ваденето" на потънали неща в моретата и океаните. Тази аморалност на "ваденето" е сравнително скорошна. Втълпява ни се от тези на които им се иска да не "вадим" потънали неща. Хайде да се замислим - кои може да са те

- Археолозите - естествено че те не желаят да вадиме - те искат ако може всичко да мине през тях и те да определят извадените неща какви са, от кога са и т.н - нали това им е работата - няма нищо лошо. А и според една книга която скоро прочетох - "Потънал свят" от Греъм Хенкок - май най древната история може да се търси там - под водата.
- Тези които печелят като ви развеждат под водата до места с потънали неща

Представете си какво ще стане с бизнеса на хиляди дайв-клубове ако стане така че да няма или намалеят нещата за показване. Вярно че под водата се влиза в повечето случаи заради природата - тя е прекрасна и съвътшенна ... но има и врекове, руини, останки от кораби със съдържанието им и др. подобни неща. Колко кораби са потопени умишлено зада се превърнат в места за гмуркане вместо да се нарежат за скрап и да не замърсяват водите на планетата? Е - тези хора също не желаят да "вадим" и поддържат внушението че е неморално

Сигурно има и други които не желаят да се "вади" - просто за сега не се сещам

- ако вие се сетите - добавете

Аз не смятам че е неморално - струва ми се че е естествено